تحولات منطقه

یزد - محمد حسین ماجدی اردکانی گفت: تولید نان با استفاده از دستگاه های دوار ، با حرارت مستقیم پخت نان، غیراستاندارد و ممنوع است .

تولید نان با حرارت مستقیم ممنوع است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل ازارداره کل استاندارد یزد، محمد حسین ماجدی اردکانی مدیر کل اداره استاندارد استان یزد در کارگروه استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت کالا و خدمات، اظهارداشت: از آن جایی که سوختن مواد سوختی دارای احتراق کاملی نمی باشد و معمولا عمل احتراق هنگام عمل آوری نان ناقص انجام می شود، پخت نان به این روش و با حرارت مستقیم باعث میشود آلودگی‏های ناشی از مواد سوختی به راحتی به خمیر نان منتقل شوند  .

وی افزود: در بیشتر موارد و در شهرها و شهرستان های استان، منبع اصلی سوخت دستگاه‏های فعلی پخت نان که با حرارت مستقیم کار می‏‌کنند گاز است و در بعضی از روستاها و مناطق دور دست که هنوز عملیات گازکشی انجام نشده ممکن است از گازوئیل و نفت سفید هم به عنوان ماده سوختی استفاده شود، که وجود شعله و حرارت مستقیم باعث انتقال آلودگی‏های ناشی از مواد سوختی به نان می شود.

ماجدی تصریح کرد: در دنیا تولید نان با حرارت مستقیم ممنوع است  و با توجه به ادله موجود پخت نان، بهتر است که با حرارت غیرمستقیم صورت گیرد، که در این راستا بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با اتاق اصناف یزد و اتحادیه های صنفی مربوطه ،از ادامه کار نانوایی هایی  که از ماشین آلات پخت نان غیر استاندارد استفاده می کنند ممانعت به عمل می آید.

دبیر کارگروه استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت کالا و خدمات استان گفت: در اثر اقدام های اخیر پیرامون موضوع  پخت نان، منبعد به احدی مجوز نانوایی تنوری  داده نمی شود، بنابر این بهتر است نانواییهایی که با حرارت مستقیم و به صورت سنتی نان تولید می‏کنند، به دستگاه‏های صنعتی پخت با حرارت غیرمستقیم و استاندارد تجهیز شوند.

ماجدی خاطر نشان کرد: به طور قطع  ویقین،اختصاص سهمیه آرد آن دسته از نانوایی هایی که نسبت به بهینه سازی شیوه پخت نان خود اقدام نکنند از سوی اداره کل غله و شورای آرد و نان  استان دچار مشکل خواهد شد، بنابر این توصیه اکید داریم تا نانوایان عزیز ،از دستگاههای پخت نان با حرارت غیرمستقیم که  باعث تولید نان سالمتر و داشتن ضایعات کمتر می شوداستفاده کنند.

انتهای پیام /

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.