به گزارش قدس آنلاین به نقل ازارداره کل استاندارد یزد، محمد حسین ماجدی اردکانی مدیر کل اداره استاندارد استان یزد در کارگروه استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت کالا و خدمات، اظهارداشت: از آن جایی که سوختن مواد سوختی دارای احتراق کاملی نمی باشد و معمولا عمل احتراق هنگام عمل آوری نان ناقص انجام می شود، پخت نان به این روش و با حرارت مستقیم باعث میشود آلودگیهای ناشی از مواد سوختی به راحتی به خمیر نان منتقل شوند .
وی افزود: در بیشتر موارد و در شهرها و شهرستان های استان، منبع اصلی سوخت دستگاههای فعلی پخت نان که با حرارت مستقیم کار میکنند گاز است و در بعضی از روستاها و مناطق دور دست که هنوز عملیات گازکشی انجام نشده ممکن است از گازوئیل و نفت سفید هم به عنوان ماده سوختی استفاده شود، که وجود شعله و حرارت مستقیم باعث انتقال آلودگیهای ناشی از مواد سوختی به نان می شود.
ماجدی تصریح کرد: در دنیا تولید نان با حرارت مستقیم ممنوع است و با توجه به ادله موجود پخت نان، بهتر است که با حرارت غیرمستقیم صورت گیرد، که در این راستا بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با اتاق اصناف یزد و اتحادیه های صنفی مربوطه ،از ادامه کار نانوایی هایی که از ماشین آلات پخت نان غیر استاندارد استفاده می کنند ممانعت به عمل می آید.
دبیر کارگروه استاندارد سازی و ارتقاء کیفیت کالا و خدمات استان گفت: در اثر اقدام های اخیر پیرامون موضوع پخت نان، منبعد به احدی مجوز نانوایی تنوری داده نمی شود، بنابر این بهتر است نانواییهایی که با حرارت مستقیم و به صورت سنتی نان تولید میکنند، به دستگاههای صنعتی پخت با حرارت غیرمستقیم و استاندارد تجهیز شوند.
ماجدی خاطر نشان کرد: به طور قطع ویقین،اختصاص سهمیه آرد آن دسته از نانوایی هایی که نسبت به بهینه سازی شیوه پخت نان خود اقدام نکنند از سوی اداره کل غله و شورای آرد و نان استان دچار مشکل خواهد شد، بنابر این توصیه اکید داریم تا نانوایان عزیز ،از دستگاههای پخت نان با حرارت غیرمستقیم که باعث تولید نان سالمتر و داشتن ضایعات کمتر می شوداستفاده کنند.
انتهای پیام /
نظر شما